onsdag 20. januar 2010

Ikke sååå lenge til helg nå...

Jeg har funnet en oppskrift på Oreo Iskake. Tenkte jeg kanskje skulle prøve meg på den... Hihi... =)



OREO ISKAKE:

Her har du en trendy iskake, som faktisk er veldig lett å lage. Kaken består av en sjokoladekjeksbunn som er dekket med iskrem smaksatt med ekte vanilje. Hakkede Oreo kjeks gir stilig utseende og vanvittig god smak til kaken. Nydelig, nydelig, nyyyydelig!!!!!

Ingredienser:
... See More
Bunn:
20 stk Oreo kjeks
50 g smør

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 vaniljestang/ 1 ts vaniljesukker
6 stk Oreo kjeks

Pynt:
6 stk Oreo kjeks
Fremgangsmåte:

Ha 20 stk Oreo kjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter). (Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i bunnen av formen.) Sett i kjøleskapet i 30 min.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Splitt opp vaniljestangen på langs (pass på at du kjøper en myk vaniljestang) og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene på innsiden av stangen. Rør disse frøene inn i eggedosisen (du vil se at eggedosisen blir svartprikkete). Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i eggemassen. Bruk en stålvisp, slik at alt blir luftig og jevnt blandet.

Grovhakk Oreo kjeksene.

Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel over halvparten av de grovt hakkede Oreo kjeksene. Hell over resten av isblandingen. Pynt med resten av de hakkede Oreo kjeksene. Sett formen i fryseren til isen har stivnet.

Ta kaken ut av formen ca 15-20 min før servering.
Tips:

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!

Oreo kjeks fås kjøpt i pakninger på flere størrelser, men den vanligste størrelsen er en pakke på 176 g som inneholder 4 små poser à 4 stk (16 stk tilsammen). Du bruker altså 2 slike pakker til denne kaken (dvs 32 kjeks).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ligg gjærne igjen en hilsen eller komentar om hva dere synes om bloggen min.